TRS Mung Dal -500g
9.00 zł
Brak w magazynie
Opis
Mung dal odnosi się do fasoli moong, która została oskórowana i podzielona, dzięki czemu jest płaska, żółta i szybko się gotuje. Są stosunkowo łatwe do strawienia.
Dal Mung ma niską zawartość tłuszczów nasyconych i sodu oraz bardzo niską zawartość cholesterolu. Jest także dobrym źródłem białka, tiaminy, niacyny, witaminy B6, kwasu pantotenowego, żelaza, magnezu, fosforu i potasu, a także bardzo dobrego źródła błonnika pokarmowego, witaminy C, witaminy K, ryboflawiny, kwasu foliowego, miedzi i Mangan.
Fasolę mung można spożywać zarówno gotowaną, jak i surową. Jest doskonałym dodatkiem do sałatek, zup, a także dań głównych jako warzywo i mięso.
Fasola mung usuwa z organizmu wszelkie toksyny i poprawia pracę wątroby. Zawiera duże ilości łatwo przyswajalnego białka oraz witamin A, B, C i E, a także soli mineralnych. Fasola mung obniża poziom cholesterolu, zawiera także duże ilości przeciwutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca.
Informacje dodatkowe
Waga | 0.50 kg |
---|
Opinie
Nie ma jeszcze żadnych recenzji.
Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt, mogą zostawić recenzję.