Shan Lahori Charga Mix 50g
6.00 zł
Mieszanka przypraw do gotowanego na parze i smażonego kurczaka.
2 w magazynie
Opis
SKŁADNIKI:
czerwone chili
kminek
Anyż gwiazdkowaty
Sól
Czosnek
Imbir
Cynamon
brązowy kardamon
Zielony kardamon
Kurkuma
Carom
Kwas: kwas cytrynowy i kwas winowy
Maltodekstryna
Hydrolizowane białko sojowe
Trzcina cukrowa
Olej rzepakowy
Środek przeciwzbrylający: Dwutlenek krzemu
Składniki potrzebne do gotowania:
1. Kurczak – 1 kurczak bez skóry o wadze 1-1 1/2 kg, zrób 4-5 głębokich nacięć na piersi i udach
2. Pasta czosnkowa – 1-2 łyżki stołowe
3. Pasta imbirowa – 1-2 łyżki
4. Sok z cytryny – 8 łyżek
5. Olej spożywczy – 5 filiżanek / 1 litr (do głębokiego smażenia)
6. Shan Lahori Charga Mix – 1 opakowanie
Kroki gotowania:
1. Wymieszaj czosnek, imbir, sok z cytryny i Shan Lahori Charga Mix. Nałóż równomiernie na kurczaka. Odstawiamy do marynowania na noc lub 3-4 godziny.
2. Ugotuj kurczaka na parze do miękkości. .
3. PAROWANIE BEZ PAROWNIKA: Umieść stalowy talerz do góry dnem w głębokim garnku. Wlej jedną szklankę wody. Połóż kurczaka na talerzu. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 20-30 minut lub do momentu, aż kurczak będzie całkowicie miękki.
4. Rozgrzej olej w głębokim woku i usmaż kurczaka, aż będzie chrupiący ze wszystkich stron. Wyjmij i podawaj na gorąco.
Propozycja podania: Posyp Shan Chaat Masala i wyciśnij cytrynę na chargekę. Podawać z chutney / keczupem pomidorowym.
Informacje dodatkowe
Waga | 0.05 kg |
---|
Opinie
Nie ma jeszcze żadnych recenzji.
Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt, mogą zostawić recenzję.