Shan Lahori Charga Mix 50g

6.00 

Mieszanka przypraw do gotowanego na parze i smażonego kurczaka.

2 w magazynie

Kategorie: ,

Opis

SKŁADNIKI:

czerwone chili
kminek
Anyż gwiazdkowaty
Sól
Czosnek
Imbir
Cynamon
brązowy kardamon
Zielony kardamon
Kurkuma
Carom
Kwas: kwas cytrynowy i kwas winowy
Maltodekstryna
Hydrolizowane białko sojowe
Trzcina cukrowa
Olej rzepakowy
Środek przeciwzbrylający: Dwutlenek krzemu

 

 

Składniki potrzebne do gotowania:

1. Kurczak – 1 kurczak bez skóry o wadze 1-1 1/2 kg, zrób 4-5 głębokich nacięć na piersi i udach

2. Pasta czosnkowa – 1-2 łyżki stołowe

3. Pasta imbirowa – 1-2 łyżki

4. Sok z cytryny – 8 łyżek

5. Olej spożywczy – 5 filiżanek / 1 litr (do głębokiego smażenia)

6. Shan Lahori Charga Mix – 1 opakowanie

Kroki gotowania:

1. Wymieszaj czosnek, imbir, sok z cytryny i Shan Lahori Charga Mix. Nałóż równomiernie na kurczaka. Odstawiamy do marynowania na noc lub 3-4 godziny.

2. Ugotuj kurczaka na parze do miękkości. .

3. PAROWANIE BEZ PAROWNIKA: Umieść stalowy talerz do góry dnem w głębokim garnku. Wlej jedną szklankę wody. Połóż kurczaka na talerzu. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 20-30 minut lub do momentu, aż kurczak będzie całkowicie miękki.

4. Rozgrzej olej w głębokim woku i usmaż kurczaka, aż będzie chrupiący ze wszystkich stron. Wyjmij i podawaj na gorąco.

Propozycja podania: Posyp Shan Chaat Masala i wyciśnij cytrynę na chargekę. Podawać z chutney / keczupem pomidorowym.

Informacje dodatkowe

Waga 0.05 kg

Opinie

Nie ma jeszcze żadnych recenzji.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt, mogą zostawić recenzję.

0
Your Cart
  • No products in the cart.
© 2024, Desi Polska | Wszelkie prawa zastrzeżone