Shan Sindhi Biryani Masala 60g
6.00 zł
Mieszanka Przypraw do pikantnego pilaw z mięsem.
10 w magazynie
Opis
Kroki gotowania:
1. Podgrzej 1 szklankę (175ml) oleju i usmaż 2 średnie (175g), drobno pokrojoną cebulę na jasnozłoty. Dodać 1 kg mięsa pokrojonego na małe porcje. (Kurczak / Wołowina / Jagnięcina) i 2 łyżki pasty czosnkowej. Smaż na dużym ogniu przez 4-5 min.
2. 1 opakowanie Shan Sindhi Biryani rozpuścić w 1/2 szklanki wody i dodać do mieszanki mięsnej. Dodaj 2 średnie (250 g) ziemniaki (obrane i pokrojone w ćwiartki), 1/2 szklanki (100 g) naturalnego, bitego jogurtu i 2 łyżki pasty imbirowej / Smaż przez 5 min.
3. Dodaj wodę (wołowina / jagnięcina – 4 filiżanki, kurczak 2 filiżanki). Przykryj i gotuj na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Po ugotowaniu powinny zostać 2 filiżanki sosu (jeśli mniej, dodaj wody, jeśli więcej, zwiększ ogień).
4. 2-3 średnie pomidory (200g) pokrój w cienkie, okrągłe plasterki. Połóż plasterki pomidora na mięsie wraz z 10-20 małych, całych zielonych papryczek chili, 1 szklanką posiekanej świeżej kolendry i 1 szklanką posiekanych liści mięty. Nie mieszaj mięsa i zielonej masali. Przykryj i gotuj na małym ogniu, aż ryż będzie miękki. (5-10 min). Wymieszaj przed podaniem.
Informacje dodatkowe
Waga | 0.06 kg |
---|
Opinie
Nie ma jeszcze żadnych recenzji.
Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt, mogą zostawić recenzję.