Shan Pilau Biryani Masala 50g
6.00 zł
Mieszanka Przypraw do Mięsnego pilaw mogolskiego.
5 w magazynie
Opis
Kroki gotowania:
1. Weź 1 kg mięsa z kośćmi, pokrojonego na małe porcje (Kurczak / Wołowina / Jagnięcina), 1-2 łyżki pasty czosnkowej, 1-2 łyżki pasty imbirowej i 1 opakowanie Shan Pilau Biryani. Dodaj do wody (wołowina, jagnięcina 2 filiżanki / kurczak: 1 szklanka). Przykryj i gotuj na małym ogniu do miękkości mięsa (w garnku pozostawiamy około 1 filiżanki bulionu).
2. Wymieszać 1 szklankę (200 g) zwykłego bitego jogurtu i odstawić.
3. Osobno: umyj 3 i 1/2 szklanki (750 g) ryżu Basmati i pozostaw do namoczenia. Zagotuj 15 filiżanek (3 litry) wody i dodaj 2 łyżki soli i namoczonego ryżu. Ryż ugotować do 3/4 ugotowania. Wyjąć i dokładnie osuszyć.
4. W garnku rozsmarować połowę ryżu i polać curry z mięsa. Na wierzch z pozostałym ryżem. W razie potrzeby posyp 3/4 łyżeczki żółtego koloru żywności.
5. Podgrzej 1 szklankę (175ml) oleju i usmaż 1 (75g) małej, drobno pokrojonej cebuli na złoty kolor. Równomiernie polej ryż. Przykryj i gotuj na małym ogniu, aż ryż będzie miękki (5-10 min). Wymieszaj przed podaniem.
Informacje dodatkowe
Waga | 0.05 kg |
---|
Opinie
Nie ma jeszcze żadnych recenzji.
Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt, mogą zostawić recenzję.