Shan Chana Masala 100g
6.00 zł
Mieszanka Przypraw do łagodnego curry z ciecierzycy po pundżabsku.
Brak w magazynie
Opis
Kroki gotowania:
1. Spuść wodę z namoczonej ciecierzycy / chanów i dodaj 8 szklanek wody, gotuj 2-3 godziny na małym ogniu.
2. Dodać Shan Chana Masala Mix 3 płaskie łyżki stołowe i zamieszać. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez około 45 minut lub do momentu, aż chany staną się ciemniejsze.
3. Podgrzej ghee / masło / olej i usmaż cebulę na złoty kolor. Dodaj gotowaną chanę / chholay / ciecierzycę.
4. Smażyć mieszając, aż olej oddzieli się od chanów.
Propozycja podania:
Udekoruj posiekanymi zielonymi chilli i sokiem z cytryny. Podawaj z puris, parathas i naans.
Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt, mogą zostawić recenzję.