Soczewica Toor Dal NATCO 500g

10.00 

Nadaje łagodny, orzechowy aromat pysznemu smakowi curry, dzięki czemu jest jedną z najczęściej używanych soczewic w kuchni indyjskiej. Może być podawana z ryżem lub indyjskim pieczywem, np. Roti, naan itp.

Opis

Gołębi groszek “Toor dal” jest bardzo popularna w Indiach. Niezwykle popularny w południowych Indiach. Główny składnik tradycyjnej potrawy  “sambar”.
Groch jest doskonałym źródłem białka oraz aminokwasów egzogennych. Ponadto  w grochu możemy znaleźć witaminy z grupy B, witaminy A,C,E i K, kwas foliowy i pantotenowy i minerały takie jak: potas, magnez, fosfor, żelazo, wapń. Groch zwiera dużą ilość błonnika pokarmowego, który poprawia pracę jelit, obniża poziom cukru we krwi, a także poziom cholesterolu i ciśnienie krwi. Groch jest polecany w walce z nowotworami oraz redukuje ryzyko ich wystąpienia, ma także działanie odkwaszające organizm.

Instrukcje przygotowania:

Najpierw wypłucz 1 łyżkę Toor dal w zimnej wodzie. Dokładnie umyć, aby usunąć zanieczyszczenia powierzchni, takie jak brud i spuścić wodę. Aby skrócić czas gotowania, opcjonalnym krokiem może być zanurzenie go w zimnej wodzie na 15 minut. Otrzymasz 2 szklanki soczewicy. Teraz Umieść Toor Dal na zamkniętym garnku z wodą i połóż na wysokim płomieniu na 5-7 minut i pozwól mu gotować. Teraz gotowane Toor dal jest gotowe do przygotowania różnych pysznych indyjskich przepisów.

Informacje dodatkowe

Waga 0.5 kg

Opinie

Nie ma jeszcze żadnych recenzji.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt, mogą zostawić recenzję.

0
Your Cart
  • No products in the cart.
© 2024, Desi Polska | Wszelkie prawa zastrzeżone