Sos Shan Karahi/Balti 350g
12.00 zł
Brak w magazynie
Opis
Pikantny sos do smażenia na bazie pomidorów.
Wymagane składniki:
Kurczak/Wołowina/Jagnięcina: (750g, kostki)
Pomidory: 2 pokrojone w średnią kostkę
Olej kuchenny: 85 ml / 1/2 szklanki
Sos do gotowania Shan Karahi/Balti: 1 butelka
(Przed użyciem dobrze wymieszać suchą łyżką)
Porcja pełnej butelki: 3-4 osoby
Etapy gotowania:
1. Smażyć mięso na dużym ogniu (5 minut w przypadku kurczaka i 10 minut w przypadku wołowiny/jagnięciny) na oleju, aż stanie się jasnobrązowe.
2. Dodaj pomidory, sos do gotowania Shan Karahi i wodę (1/2-1 szklanki w przypadku wołowiny/jagnięciny – w razie potrzeby w przypadku kurczaka).
3. Przykryj i gotuj na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie, a olej oddzieli się od sosu.
Podawać na gorąco z naan i zieloną sałatą.
Informacje dodatkowe
Waga | 0.35 kg |
---|
Opinie
Nie ma jeszcze żadnych recenzji.
Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt, mogą zostawić recenzję.